Ilmoittautuminen Espoon iltapäiväkerhoihin

Täältä löydät tietoa iltapäivätoimintaan ilmottautumisesta

Lukuvuoden 2024-2025 iltapäivätoimintaan haetaan

26.4.-10.5.2024 Wilmassa.

Vaikka varsinainen hakuaika meni jo, yhä voi hakea, hakemukset käsitellään kerran kuukaudessa.

Toimintaan haetaan sähköisesti Wilman kautta. Hakemuslomake löytyy Wilmasta ”Hakemukset ja päätökset” -välilehdeltä. Hakemuslomake tulee täyttää huolellisesti. Kun hakemus on täytetty kokonaisuudessaan, Wilma kuittaa hakemuksen tallennetuksi, jolloin huoltaja tietää hakemuksen siirtyneen odottamaan käsittelyä. Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, toimintaan voi hakea paperilomakkeella.

Iltapäivätoiminta järjestetään oppilaan koulussa. Kaikille hakijoille ei välttämättä voida osoittaa paikkaa.  Iltapäivätoimintaan voivat hakea 1. ja 2. vuosiluokkien oppilaat sekä oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös.

Lapset valitaan iltapäivätoimintaan kasvun ja oppimisen lautakunnan 3.11.2021 § 106 päättämien kriteerien mukaisessa järjestyksessä. Lapsivalintakriteereihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.espoo.fi/iltapaivatoiminta 

Peruutukset

Iltapäivätoimintapaikan voi perua, jos lapsi ei tarvitse paikkaa. Peruminen tulee tehdä kahden viikon kuluessa siitä, kun paikasta on saatu päätös. Jos lapsi aloittaa iltapäivätoiminnassa, paikkaa ei voi enää perua.

Iltapäivätoimintapaikan voi irtisanoa. Irtisanominen tulee voimaan seuraavan täyden kalenterikuukauden päätyttyä.

Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu. Jos lapsi ei osallistu irtisanomisajalla yhtenäkään päivänä iltapäivätoimintaan koko kalenterikuukauden aikana, veloitetaan asiakasmaksusta  puolet. Huoltajan tulee ilmoittaa mahdollinen poissaolo osoitteeseen iltapaivatoimintamaksut@espoo.fi

Koulun vaihtuminen

Jos lapsen koulu vaihtuu päätöksen saamisen jälkeen, huoltajien on peruttava tai irtisanottava tarpeettomaksi jäänyt paikka ja haettava uutta paikkaa. Uuden hakemuksen voi jättää, kun päätös koulupaikasta on saatu. 

Asiakasmaksut

Asiakasmaksut 

Kaupunginhallituksen päättämät iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat seuraavat: 

  • Osa-aikainen iltapäivätoiminta 90 euroa kuukaudessa 1.8.2023 alkaen.
  • Kokoaikainen iltapäivätoiminta 150 euroa kuukaudessa 1.8.2023 alkaen.

Asiakasmaksu peritään samansuuruisena elokuusta toukokuuhun. Kesäkuulta asiakasmaksua ei peritä. Asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen, seuraavan kuukauden alkupuolella. 

Huoltajan on mahdollista hakea huojennusta asiakasmaksuun perhekoon ja perheen bruttotulojen perusteella

Muutokset

Toiminta-ajan muutoksissa ja irtisanoutumisissa on yhden kokonaisen kalenterikuukauden siirtymäaika. Esim. syyskuussa ilmoitettu irtisanominen tulee voimaan marraskuun alusta. Huhtikuussa ilmoitetut muutokset toiminnassa eivät enää vaikuta kuukausimaksun suuruuteen. Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu.

Toiminta-ajanmuutos- sekä irtisanomisilmoitukset tehdään Wilman kautta
(Hakemukset ja päätökset-välilehti) tai sähköpostitse osoitteeseen iltapaivatoiminta@espoo.fi