Ilmoittautuminen Espoon iltapäiväkerhoihin

Täältä löydät tietoa iltapäivätoimintaan ilmottautumisesta

Lukuvuoden 2023-2024 iltapäivätoiminnan varsinainen hakuaika on päättynyt 10.5.2023.

Iltapäivätoimintaan voi hakea kesken lukuvuoden. Varsinaisen hakuajan päättymisen jälkeen saapuneet hakemukset käsitellään kerran kuukaudessa. Pääsääntöisesti uusi iltapäivätoimintapaikka myönnetään seuraavan kuukauden alusta. Iltapäivätoiminta järjestetään oppilaan koulussa. Kaikille hakijoille ei välttämättä voida osoittaa paikkaa.  

Hakuajan jälkeen, mutta ennen 11.6.2023 saapuneita hakemuksia käsitellään viikolla 24. Ajanjaksolla 12.6.-31.7.2023 saapuneita hakemuksia käsitellään ennen lukuvuoden alkua.

Lapset valitaan iltapäivätoimintaan kasvun ja oppimisen lautakunnan 3.11.2021 § 106 päättämien kriteerien mukaisessa järjestyksessä. Lapsivalintakriteereihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.espoo.fi/iltapaivatoiminta 

Peruutukset

Huoltajan tulee perua iltapäivätoimintapaikka kahden viikon kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mikäli lapsi ei tarvitse paikkaa. Tämän jälkeen tehtyjen peruutusten osalta noudatetaan irtisanomisaikaa. Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu.

Koulun vaihtuminen

Jos lapsen koulu vaihtuu hakuajan päättymisen tai päätöksen saamisen jälkeen, peruuttakaa/irtisanokaa tarpeettomaksi jäänyt paikka ja hakekaa uutta paikkaa. Uuden hakemuksen voi jättää kun päätös koulupaikasta on saatu.

Asiakasmaksut

Asiakasmaksut 

Kaupunginhallituksen päättämät iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat seuraavat: 

  • Osa-aikainen iltapäivätoiminta 90 euroa kuukaudessa 1.8.2023 alkaen.
  • Kokoaikainen iltapäivätoiminta 150 euroa kuukaudessa 1.8.2023 alkaen.

Asiakasmaksu peritään samansuuruisena elokuusta toukokuuhun. Kesäkuulta asiakasmaksua ei peritä. Asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen, seuraavan kuukauden alkupuolella. 

Muutokset

Toiminta-ajan muutoksissa ja irtisanoutumisissa on yhden kokonaisen kalenterikuukauden siirtymäaika. Esim. syyskuussa ilmoitettu irtisanominen tulee voimaan marraskuun alusta. Huhtikuussa ilmoitetut muutokset toiminnassa eivät enää vaikuta kuukausimaksun suuruuteen. Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu.

Toiminta-ajanmuutos- sekä irtisanomisilmoitukset tehdään Wilman kautta
(Hakemukset ja päätökset-välilehti).